Köpvillkor och integritetspolicy

MERVÄRDEN VID KÖP
Vi vill ge dig den absolut bästa skidupplevelsen och har därför flera mervärden till dig som handlar hos oss:
- Fri frakt för köp från 300 kr
- Öppet köp 30 dagar i butik och online
- Öppet åk garanti vid köp av alpinskidor. Byt in skidan om du inte skulle bli nöjd (se förklaring längre ner på sidan) 
- Halva priset på skidservice i 2 år vid köp av alpinskidor (uppvisa servicekort köp from 2019-10-01).
- Gjutning av innersko ingår vid köp av alpinpjäxor, värde 500 kr. (Detta görs i butiken i Göteborg för att anpassa pjäxan till just din fot. Har du köpt pjäxan på udenssport.se boka därefter tid i butiken inom ett halvår och ta med kvitto samt pjäxan.)
- Alltid rabatterat paketpris (längd) när du köper längdskidor och längdbindning samtidigt.
- Oftast rabatterat paketpris (alpint) när du köper lös alpinskida och lös alpinbindning samtidigt.
- Montering av bindning ingår alltid vid köp av alpin/längdskida samt bindning.
- Slutvallning alpinskidor 299 kr >> LÄNK
-
 Udens trygg 399 kr, lägg till stöldgaranti alpinskidor >> LÄNK

Fullständig information nedan:

 

BESTÄLLNINGSFÖRFARANDE
När Udens Sport har bekräftat en beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och Udens Sport AB, org. nr 556972-9865.
Beställning via webbshopen är enkel, gör såhär:

Klicka på köp under respektive artikel, välj storlek och antal.
Gå till kassan via länken i menyn längst upp på sidan till höger.
Genomför ditt köp genom att följa instruktionerna på den sidan.
När du har genomfört ditt köp får du en bekräftelse via e-post till den adress du uppgivit vid betalning. Kontrollera att orderbekräftelsen är ok, är det något som inte stämmer så kontakta kundtjänst så snart som möjligt. Spara orderbekräftelsen så att du har uppgifter om din order vid kontakt med oss.

ÅLDERSGRÄNS
För att handla på udenssport.se måste du vara minst 18 år.

BETALNING
- Klarna Checkout
I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Udens Sports köpvillkor.

- Swish
I samarbete med Swish erbjuder vi direktbetalning via Swish-appen.

- Kortbetalning Dibs
När du betalar med kontokort hanteras betalningen av DIBS som är ett ofta använt, etablerat och säkert betalföretag. All information om ditt konto hanteras av DIBS och skickas krypterat via https.

- Presentkort
Om du har ett presentkort från oss som du vill betala med online går detta bra. Dock jobbar vi just nu på en en bättre lösning av presentkortsbetalning online. TIlls vidare ber vi dig att kontaka kundtjänst för att genomföra köpet. Presentkorten är giltliga ett år fr o m utfärdandedatum. Du kan även lösa in presentkort i Udens Sports butik (Övre Husargatan 20, Göteborg) eller på Udens Skiduthyrning (Klangfärgsgatan 15, Västra Frölunda). Beloppet på presentkortet kan inte lösas in mot kontanter, eventuell mellanskillnad vid köp betalas ut i form av tillgodokort.

LEVERANS
Leveranstiden är normalt 2-5 arbetsdagar från det att din beställning görs. Vid eventuell slutförsäljning kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall får du meddelande om detta. Vi reserverar oss från ev slutförsäljning. Du hämtar på DHLs lokala utlämningsställe när du hämtar ut ditt paket. SMS kommer att bekräfta var paketet finns.

HÄMTA I BUTIK
Du kan välja att hämta dina varor i vår butik på Övre Husargatan 20 i centrala Göteborg. Välj då "Hämta i butik" i onlinekassan. Invänta sedan ett SMS-besked från oss när varorna är klara att hämtas i kassan i butiken.

FRAKT MED DHL
Vi har fraktfritt vid order från 300 kr och uppåt. Vid ordrar upp till 299 kr tillkommer en fraktkotnad på 49 kr.

ÅNGERRÄTT & ÖPPET KÖP
Som kund hos oss i fysiska butiken i Göteborg samt om du handlar på udenssport.se har du hela 30 dagars öppet köp. I enlighet med distansavtalslagen har du ångerrätt och kan utan att ange någon anledning ångra ditt köp. Varorna måste då vara helt oanvända och i samma skick som du köpte dem i.
Vid köp av varor på REA/kampanj gäller distanshandelslagen med ångerrätt om 14 dagar. Du måste dock maila kundtjänst detta inom tidsintervallet efter det att du har mottagit dina varor.

RETURFRAKT
FRI RETUR I BUTIKEN I GÖTEBORG.
Behöver du returnera varan som du köpt online står du som kund själv för returfrakten. Returfrakten om 69 kr debiteras dig efter att varorna åter mottagits av Udens Sport. Du får endast returnera produkter som är oanvända och oskadade. Det går ej att returnera monterade skid- och bindningspakt beställda efter persnoliga specifikationer. För retur av omonterade skidor debiteras du returfrakt på 249 kr. Fraktavgiften debiteras när vi mottagit varorna och kredtering görs via valt betalsätt. Retur till butiken är alltid kostnadsfri.

Gör såhär för att returnera en vara:
1. Maila kundtjänst och meddela din retur inom 30 dagar.
2. Returnera varan med följesedeln, vi måste ha ordernummret ihop med returen. Packa de oanvända och oskadade varorna i sina originalförpackningar och klistra på den fraktsedel som du får till din mail. 
3. Lämna in ditt paket på närmaste DHL Service Point.
4. När vi mottagit din retur debiterar vi dig för frakten och krediterar dig via valt betalsätt.
Returnerade varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav utan att ha godkänts och registrerats av oss.

ÖPPET ÅK-GARANTI FÖR ALPINSKIDOR
Skulle alpinskidorna inte möta dina förväntningarna så byter vi in skidorna mot en självkostnad på 20% av skidans/skidpaketets köpeskilling. Resterande belopp om 80 % av skidans/skidpaketets värde får endast användas till nytt skidköp hos oss och kan inte plockas ut i kontanter eller tillogodokvitto. Garantin gäller vid 1 veckas skidåkning under innevarande säsong och vid normalt slitage. Beösk oss i butiken vid ärenden av detta slag, medtag skidan/skidpaketet.

UDENS TRYGG
Skulle din alpinskida bli stulen lämnar vi ut en ny mot uppvisad polisanmälan, samt ett vittne som intygar händelsen. Udens trygg kan endast tecknas vid köptillfället och gäller ett år från inköpsdatum. Du kan köpa till vår garanti även vid onlineköp. Köp till vår stöldgaranti >>LÄNK

REKLAMATION
Om du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du måste dock meddela kundtjänst detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. Kundtjänsten sänder en förfrankerad returetikett. För att returnera en vara ska denna vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. Returnera varan med orderbekräftelsen! Obs! Du måste först ta kontakt med kundtjänst för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald. 

RESERVATION
Udens Sport reserverar sig för ändringar i sortimentet och kan ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss även för eventuell slutförsäljning av varor samt för eventuella tryckfel i texter på webbsidan. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.

TVIST
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.

INTEGRITETSPOLICY
Udens Sport är ansvarig för behandlingen av personuppgifter inom ramen för vår verksamhet. Vid köp eller vid registrering för att få information eller nyhetsbrev samtycker du till att lämna dina personuppgifter till Udéns Sport. Udéns Sport behandlar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation). Udéns Sports är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter som sker vid: administration av köp och avtal med kund, kontakt med kund, publicering av material på hemsida och i sociala medier, sammanställning av statistik samt uppföljning. Udéns Sport överför inga personuppgifter till annan part och inga personuppgifter utsätts för automatiserat beslutsfattande.

Rättigheter
Du som kund har rätt att få registerutdrag avseende Udéns Sports behandling av dina personuppgifter. Inom 30 dagar skall Udéns Sport förse dig med en kopia av dina personuppgifter som behandlas.

  • Du har rätt att begära dataportabilitet av dina personuppgifterna eller få dina personuppgifter korrigerade.
  • Du har rätt att dra tillbaka ditt samtycke och begära att dina personuppgifter raderas ur Udéns Sports register.
  • Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling.

KUNDTJÄNST
Kontakta vår kundtjänst för frågor om din order eller för att utöva dina rättigheter enligt ovan.
info@udenssport.se
031-418 420.