Köp- och leveransvillkor

* Betalsätt

Kortbetalning:

När du betalar med kontokort hanteras betalningen av DIBS som är ett ofta använt, etablerat och säkert betalföretag. All information om ditt konto hanteras av DIBS och skickas krypterat via https.

Delbetala dina inköp

Kunder som handlar för mer än 1 500 kronor kan välja att delbetala sina inköp under 3-12 månader. För att kunna nyttja tjänsten ”delbetala dina inköp” skall du vara över 18 år och leveransadressen som uppges vid beställningen måste stämma överens med din folkbokföringsadress. Kostanden för att delbetala dina inköp är en kredit- och uppläggningskostnad om 195/395 kronor samt 29 kronor i avikostnad per avbetalningstillfälle. Bekräftelse på avbetalningsplanen erhålls i samband med den första avbetalningen.

Villkor för "Fakturera mig!"

Kunder som handlar för mer än 1500 kronor kan välja att betala mot faktura. Betalning skall då erläggas med 30 dagars förfallodag. För att kunna nyttja tjänsten ”betala mot faktura” skall du vara över 18 år och leveransadressen som uppges vid beställningen måste stämma överens med din folkbokföringsadress. Vid betalning mot faktura tillkommer en administrativ kostnad om 25 kronor. Vid försenad betalning tillkommer lagstadgad ränta och påminnelseavgift.

Betalning mot postförskott

Du betalar på DHLs lokala utlämningsställe när du hämtar ut ditt paket. Vid Postförskott köp, så tas en avgift ut på 49.-.

* Leverans

Leveranstiden är normalt 2-5 arbetsdagar från det att din beställning görs. Vid eventuell slutförsäljning kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall får du meddelande om detta. Vi reserverar oss från ev slutförsäljning. Du hämtar på DHLs lokala utlämningsställe när du hämtar ut ditt paket. SMS kommer att bekräfta var paketet finns.

* Hur beställa

Beställning via webbshopen är enkelt och instruktioner finns på sidan. Bara klicka på köp under respektive artikel, välj storlek och antal.

När du gjort klart din beställning kommer det en bekräftelse via din e-post. Kontrollera att order bekräftelsen är OK, är det något som inte stämmer så kontakta kundtjänst så snart som möjligt. Spara orderbekräftelsen så att du har uppgifter om din order vid kontakt med oss.

* Ålders gräns

För att handla på udenssport.se måste du vara minst 18 år.

* Ångerrätt

Som konsument har du, i enlighet med distansavtalslagen, rätt till ångerrätt utan att ange någon anledning. Du måste dock meddela kundtjänst detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. Returnera varan med följesedeln. Du får själv stå för retur frakten.(glöm ej att meddela kundtjänst vid returer) "Ångerrätt". Varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav.

* Reklamationer

Om du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du måste dock meddela kundtjänst detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. Kundtjänsten sänder en förfrankerad retur etikett. För att returnera en vara ska denna vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. Returnera varan med följesedeln! På följesedeln anger du retur orsak. Obs! Du måste först ta kontakt med kundtjänst för att få reklamationen godkänd och retur frakten betald.

* Reservation

Udéns Sport AB reserverar sig för ändringar i sortimentet och kan ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss även för eventuell slutförsäljning av varor samt för eventuella tryckfel i texter på webbsidan. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.

* Tvist

Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.

* Integritetspolicy

Udéns Sport AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter inom ramen för vår verksamhet. Vid köp eller vid registrering för att få information eller nyhetsbrev samtycker du till att lämna dina personuppgifter till Udéns Sport. Udéns Sport behandlar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation). Udéns Sports är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter som sker vid: administration av köp och avtal med kund, kontakt med kund, publicering av material på hemsida och i sociala medier, sammanställning av statistik samt uppföljning. Udéns Sport överför inga personuppgifter till annan part och inga personuppgifter utsätts för automatiserat beslutsfattande.

Rättigheter
Du som kund har rätt att få registerutdrag avseende Udéns Sports behandling av dina personuppgifter. Inom 30 dagar skall Udéns Sport förse dig med en kopia av dina personuppgifter som behandlas.

  • Du har rätt att begära dataportabilitet av dina personuppgifterna eller få dina personuppgifter korrigerade.
  • Du har rätt att dra tillbaka ditt samtycke och begära att dina personuppgifter raderas ur Udéns Sports register.
  • Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling.


Kontakta vår kundtjänst för frågor eller för att utöva dina rättigheter info@udenssport.se eller 031-418 420.