2019-01-14
Melissa

Snön har dumpat konstant det senaste 36 h. Känslan av snö som sprutar upp i ansiktet sväng efter sväng har jag aldrig tidigare upplevt. Vilken känsla! Med mina 158 cm till längd har jag haft midjedjupt puder det senaste dygnet. Med detta kommer såklart en del konsekvenser också. Vi har en 4:a på lavinskalan och mycket snö på bergen. Igår löste båda mina skidor ut i ett fall och vi blev fast letandes länge. Jenny som varit i japan på säsonger hjälpte mig att leta, då berättade hon om att de körde med små sändare på skidorna för att det var så vanligt att tappa dem i lössnön.
Tips! När det är såpass mycket snö kan det vara bra att skruva upp sina bindningar en siffra på din-skalan, det är jobbigare än man tror att stå och leta efter skidor i midjedjup snö.

Det är också viktigt att hålla koll på varandra, att åka i stora grupper i dålig sikt var svårare än vi hade trott. Det slutade med att vi åkte 3 och 3. När man åker offpist förutsätter det att alla har tranciver, sond och spade. Jag har lavinsäkerhetspaketet Mammut Barryvox S. En av de mest avancerade transceivers vi har i butiken. Jag skall skriva en recension om vad jag tycker om den när jag testat den lite mer. 🙂 Det är viktigt att alla kan just sin egna transceiver innan och utan. OCH du vill inte åka med någon som inte har en på sig, händer det något kan den inte hitta dig eller du inte hitta dem. Skall du eller någon du känner säsonga såhär så ÅK INTE iväg utan bra lavinutrustning! Besök eller ring gärna in till butiken och rådgör med oss. 
> Länk till våra produkter inom lavinsäkerhet (Snöskyfflar, lavinsändare, tillbehör samt airbags mm).

Dagen bjöd också på rolig skogsåkning i Grands Montetes. Nu har vi fått en ordentlig bas för säsongen och det ska fortsätta snöa i veckan!

 


Fotograf Joel Bengs

 

 

> Alla inlägg

    Varor som nämns i nyheten