2019-03-14
Melissa

Kraftfulla åtgärder - Nya skaftvinklar

Efter en veckas vila på semester med familjen åkte jag tillbaka hem till Sverige och Udens Sport för att testa pjäxorna igen. Benhinneinflammationen var dämpad men absolut påtaglig. Tillsammans med mina kollegor i butiken bestämde vi oss för att värma upp hela skalet så kallat “baka” pjäxan tills det att plasten blir så mjuk att den lätt kan ändra form. Linus i butiken hjälpte mig, han är en av våra experter på alpinavdelningen och har lång erfarenhet av bl.a. bootfitting. Jag ställde mig sedan i det varma skalet med inneskorna på och lät mina ben stå i min naturliga hållning. När plasten hade ändrat form efter mina ben satte Linus på kylpåsar för att plasten skulle stelna och få den nya formen som bättre passar mina ben.

Resultatet var chockerande att se! Pjäxorna hade tydligt fått nya vinklar utåt likt mina ben. När jag testade pjäxorna i butiken igen var det svårt att känna skillnad men magkänslan sa att detta skulle göra skillnad på riktigt.

Nu inväntar vi med spänning fortsättningen från Melissa, kommer bootfittingen att hjälpa så hon kan fullfölja sin säsong i Chamoix? 

 

****************************************************
Kort om bootfitting:
På Udens Sport jobbar några av Sveriges absolut bästa bootfitters. Alla med en gemensam passion, att ge varje åkare den absolut bästa skidupplevelsen! Vår personal på alpinavdelningen brinner för skidåkning och kan utbudet i branschen utan och innan, de vidareutbildas regelbundet inom anatomi/ortopedi och inom sortimentet hos våra leverantörer. Inför varje säsong ägnar de även många testtimmar i backarna för att teståka varje års nya modeller av pjäxor och skidor från de ledande leverantörerna. Våra bootfitters har alla många års erfarenhet av att dagligen anpassa pjäxor till olika fötter och åkstilar mm. 

Bootfitting är ett hantverk. Det krävs precision för att hitta ett grymt hälgrepp och för att slippa frusna tår och ömmande fotknölar. Sällan står den perfekta pjäxan redo på hyllan. Vid en enkel bootfitting värmer och formar man till skalet på pjäxan för att passa fot och benställning. Vid köp av pjäxa ingår enkel bottofitting hos oss (till ett värde av 500 kr), även om du handlar på REA. Vi gör även formgjutna innesulor för att ge foten bästa stöd vid hög belastning. Man kan även ta bootfitting till nästa nivå och göra en sprutinnersko eller foamsko som det också kallas. Då sprutar man även in ett varmt skum i innerskon som formar sig runt fot och vrist och du får en pjäxa som är så skräddarsydd som det bara går.

Här visar Linus hur bootfitting går till.Stillbilder Joel Bengs

 

 

> Alla inlägg