2019-01-29
Melissa

Vilken vecka!!! Jag har tagit mina första steg i min glaciärutveckling. Fredrik Aurell från butiken har varit på besök och lär mig och mina vänner allt han kan. Allt ifrån turteknik till hur man bygger ett ankare för att rädda någon ur en glaciärspricka. Det är en ny värld som har öppnat sig. Fredrik har även varit en stor hjälp för mig inför mitt Chamonix äventyr. Fredrik är profetionell seglare, och har stort intresse för klättring, skidåkning och alipinsim. Redan i somras tog Fredrik med mig på klätteräventyr i bland annat Bohuslän. Han har också förberett och hjälpt mig med vilken utrusting jag behöver på glaciär och i bergen, vilket hänger ihop med klättring på många sätt.

När Fredrik nu kom på besök här var det dags för mig och gänget att gå en glaciärkurs med en av sveriges få bergsguider Ulrika. Ulrika gjorde säsong i chamonix med min granne hemma från Göteborg när de var 20 år gamla. Idag har Ulrika levt i Chamonix i drygt 30 år och besitter stor kompetens om bergen. Mina gamla racekompisar Joel och Victoria och även Fredrik då var med på kursen. Vi alla sög åt oss information och kunskap som svampar. Vi är mycket imponerade av Ulrika, hennes entusiasm, kunskap och erfarenhet är slående. Vi har kommit en bra bit på vägen men har mycket kvar att lära. Varje dag på bergen ger nya lärdomar och insikter. Efter kursen har vi tagit oss ut på glaciär själva men tar små steg i taget. Det är fortfarande bara början av säsongen!

Bilderna nedan är från Argentiere glaciären.Jag och fredrik som båda älskar skidan Salomon QST 106 med Shift-bindningen och våra funktionella Mammut airbag ryggsäckar.


Fotograf Joel Bengs

  

> Alla inlägg