2019-03-22
Melissa

Åter i Chamonix med nya skaftvinklarNu skall ni får reda på hur det gått för mig med min elaka benhinneinflammation orsakad av månader av extrem skidåkning i mina drömpjäxor. Efter blixtvisiten i Sverige hos våra bootfitters på Udens Sport åkte jag direkt från bakugnarna och kylpåsarna i butiken “hem” till Chamonix igen. Jag anlände sent på kvällen och dagen efter skulle vi göra en klassisk topptur här i Chamonix kallad “Keyhole”, en lätt och trevlig men lång tur. Skulle mina benhinnor palla? Jag var nervös, detta var det avgörande testet. Säsongen i Chamonix och mina drömmars resa stod på spel.

Nästa dag påbörjade turen uppför, so far so good upp till toppen. Efter det följde 1300 fallhöjdsmeter långt åk. Av ren adrenalin hoppade jag upp i famnen på min vän Joel och skrek “DET FUNKAR!!!”. Jag vågade knappt tro det. Trots att det gjorde ont när jag tryckte med tummen på inflammationen, hade bakningen av pjäxan och den nya benvinkeln helt omfördelat trycket på mitt ben. Det hade funkat, min säsong var räddad! Ingen smärta fanns, bara ren lycka.

Mycket hade hänt med plasten under bakningen i butiken. Jag har inte bara fått nya vinklar i sidled utan också framåt, precis som mina ben i sin naturliga ställning. Att pjäxan hade mer vinkel framåt gjorde att pjäxan kändes något mjukare. Jag blev dock lite mer trött i vissa muskler snabbt, men muskler går ju snabbt att träna upp. I åkningen står nu jag lite mer på ytterkanterna på skidorna som en bieffekt av de nya sidovinklarna. Men det viktigaste av allt är att jag kan fullfölja min säsong och ja, jag är helt smärtfri! Det känns som ett mirakel med tanke på hur förhindrad jag var för några veckor sedan.

Så vad lär man sig av detta? Min story är inte unik men är ett bra exempel på att drömpjäxan sällan står 100% redo på hyllan. Alla har vi olika kroppsbyggnad och utrustningen som skall ta dig fram i höga hastigheter med g-krafterna pressande mot dina ben och fötter, behöver som regel anpassas efter just dig. Kanske till och med mer än en gång. Jag tackar mina kollegor i butiken för deras insatser med mina pjäxor. Det är fantastiskt kul och jag känner sån stolthet för att ingå i detta team på hemmaplan och lärorikt att få vara på "kundsidan" med egna pjäxproblem för omväxlings skull. Jag rekommenderar alla som köper pjäxor att besöka en bootfitter för att få den anpassad. Jag rekommenderar att ta vårt erbjudande om fri bootfitting (värde 500kr) när du köper pjäxor hos oss, såå värt investeringen. En pjäxa skall inte göra ont. Skidåkning skall vara roligt rakt igenom!

Säsongen fortsätter, följ mig ett tag till med andra ord!

 

Stillbilder Joel Bengs

  

> Alla inlägg